![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,578 |
تعداد مقالات | 71,072 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,681,511 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,911,690 |
بررسی ارزش غذایی ضایعات برگ چای در تغذیه دام | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 3، دوره 5، شماره 1 - شماره پیاپی 425، فروردین 1382، صفحه 21-29 اصل مقاله (300.34 K) | ||
نویسندگان | ||
حسین توفیقى1؛ احمد افضل زاده2؛ حسن فضائلى* 3 | ||
1کارشناس ارشد علوم دامی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران | ||
2استادیار گروه علوم دام و طیور، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت | ||
3عضو هیات علمی موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، کرج | ||
چکیده | ||
در این بررسی، میزان ماده خشک، ماده آلی، پروتئین خام، الیاف خام، کلسیم و فسفر ضایعات چای کارخانه های شمال کشور تعیین شد که مقادیر آن ها به ترتیب برابر 95، 94، 13/3، 1/23، 0/011 و 29/0 درصد بود. قابلیت هضم پنج جیره آزمایشی حاوی نسبت های مختلف ضایعات چای با یونجه، به وسیله چهار رأس گوسفند نژاد زل بالغ درقالب طرح کاملأ تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار تعیین شد. در جیره حاوی 10 درصد ضایعات چای، ضریب هضمی ماده خشک و پروتئین خام به ترتیب 2/59 و 73 درصد و دو جیره حاوی 30 درصد ضایعات چای برابر 4/5 5 و 62/2 درصد بود. تفاوت ماده خشک و پروتئین خام مصرفی و ضریب هضمی پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p<0/05). تفاوت درصد تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک و پروتئین خام در جیره های مختلف حاوی ضایعات چای معنی دار بود (p<0/05). مقدار گاز تولیدی در زمان 12 ساعت پس از تخمیر در جیره های حاوی ضایعات، چای کاهش یافت (p<0/05). به نظر می رسد که از ضایعات چای می توان به عنوان یک خوراک خشبی با درصد پروتئین مطلوب و قابلیت تجزیه پذیری زیاد به میزان حداکثر تا 10 درصد به صورت مخلوط با جیره غذایی گوسفند استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
تجزیه پذیری؛ تولید گاز؛ ضایعات برگ چای؛ قابلیت هضم؛ مصرف اختیاری | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,597 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,241 |