![سامانه نشر مجلات علمی دانشگاه تهران](./data/logo.png)
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,579 |
تعداد مقالات | 71,071 |
تعداد مشاهده مقاله | 125,680,003 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 98,910,647 |
برآورد شاخص انتخاب برای صفات واریته های مختلف برنج | ||
کشاورزی (منتشر نمی شود) | ||
مقاله 4، دوره 6، شماره 1 - شماره پیاپی 423، فروردین 1383، صفحه 29-38 اصل مقاله (341.97 K) | ||
نویسندگان | ||
مریم حسینى1؛ محسن قدسى1؛ رحیم هنرنژاد2؛ شهریار بابازاده* 3 | ||
1کارشناس ارشد موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت | ||
2استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه گیلان، رشت | ||
3کارشناس موسسه تحقیقات برنج کشور، رشت | ||
چکیده | ||
تعداد 36 واریته مختلف برنج از نظر صفات اقتصادی با یکدیگر مقایسه و شاخص انتخاب برای گزینش بهترین ژنوتیپی تعیین شد. همبستگی ژنوتیپی عملکرد دانه با صفات تعداد پنجه بارور، شاخص برداشت، طول دانه، نسبت طول به عرض دانه، مقدار آمیلوز، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی و طولی دوره رشد مثبت و معنی دار بود. ضریب تعیین در تجزیه رگرسیون مرحله ای متغیر وابسته (عملکرد دانه) در مقابل متغیرهای مستقل (نظیر تعداد پنجه بارور، تعداد روز تا 50 درصد گلدهی و شاخص برداشت) 53 درصد بود. نتایج تجزیه علیت نشان داد که اثر مستقیم صفات تعداد پنجه بارور در بوته (541/0) و تعداد روز تا 50 درصد گلدهی (294/0) و ثاخص برداثت (259/0) بر عملکرد بیشترین مقدار بود. باتوجه به زیاد بودن اثر مستقیم این صفات بر عملکرد، از آنها می توان به عنوان معیاری برای محاسبه شاخص انتخاب استفاد. نحوه پس از محاسبه شاخص انتخاب، تعداد چهار واریته به عنوان بهترین ژنوتیپ گزینش شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
اجزای عملکرد؛ برنج؛ تجزیه ضرایب مسیر؛ شاخص انتخاب؛ عملکرد | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,696 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 899 |