
تعداد نشریات | 162 |
تعداد شمارهها | 6,683 |
تعداد مقالات | 72,054 |
تعداد مشاهده مقاله | 128,905,239 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 101,685,596 |
تأثیر تلفیق ورمیکمپوست با نیتروژن، گوگرد و منگنز بر محصول میوه، برخی صفات زراعی و کارایی مصرف آب خیار در شرایط گلخانهای | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 26 دی 1403 اصل مقاله (1.14 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.385023.2225 | ||
نویسندگان | ||
نصرت اله نجفی* ؛ حکیمه حاجیلو؛ محمدرضا ساریخانی | ||
گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران | ||
چکیده | ||
برای بررسی تأثیر ورمیکمپوست، نیتروژن، گوگرد و منگنز بر محصول میوه، برخی صفات زراعی و کارایی مصرف آب خیار، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 16 تیمار و 3 تکرار در شرایط گلخانهای انجام شد. تیمارها شامل شاهد، N: مصرف 150 میلیگرم نیتروژن بر کیلوگرم خاک، Mn: مصرف 13 میلیگرم منگنز بر کیلوگرم خاک، :S مصرف 500 میلیگرم گوگرد بر کیلوگرم خاک، N+Mn، N+S،، Mn+S، Mn+N+S، VC: مصرف 30 گرم ورمیکمپوست بر کیلوگرم خاک، VC+N، VC+Mn، VC+S، VC+N+S، VC+S+Mn، VC+N+Mn و VC+N+Mn+S بودند. در طول دوره رشد، وزن تر و خشک میوه، حجم میوه، طول میوه، قطر میوه و مقدار آب مصرف شده و در پایان دوره رشد، وزن تر و خشک شاخساره و ریشه، ارتفاع بوته، محصول زیستی، تعداد برگ و کارایی مصرف آب اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که مصرف نیتروژن و منگنز، ماده خشک شاخساره، ارتفاع بوته، قطر میوه و طول میوه خیار را افزایش داد اما بر سایر صافت مورد مطالعه معنادار نبود. مصرف گوگرد، ارتفاع بوته، قطر میوه و طول میوه خیار را افزایش داد اما بر سایر صفات مورد مطالعه معنادار نبود. مصرف ورمیکمپوست وزن تر و خشک میوه، طول میوه، قطر میوه، حجم میوه، تعداد میوه، تعداد برگ، ارتفاع بوته، وزن تر و خشک شاخساره، محصول زیستی و کارایی مصرف آب را افزایش داد. بیشترین مقدار تمامی صفات مورد مطالعه در تیمار تلفیقی VC+N+Mn+S مشاهده شد. بهطور کلی، برای افزایش عملکرد و کاهش مصرف کودهای شیمیایی، مصرف تلفیقی ورمیکمپوست و کودهای شیمیایی اوره، منگنز سولفات و گوگرد در شرایط مشابه توصیه میشود. | ||
کلیدواژهها | ||
اوره؛ کمپوست؛ کود آلی؛ کود شیمیایی؛ مدیریت تلفیقی تغذیه گیاه | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 69 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 4 |