
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,878 |
تعداد مقالات | 74,135 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,878,668 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,237,398 |
اثر افزودن پسابیوتیک فلورسیس بر سلامت و فراسنجههای تولیدی در گاوهای هلشتاین | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404 اصل مقاله (867.71 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.396007.654079 | ||
نویسندگان | ||
زهرا رضائی1؛ آرمین توحیدی* 2؛ مهدی گنج خانلو3؛ حمید قاسم زاده نوا4 | ||
1دانشجوی دکتری تخصصی فیزیولوژی دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، البرز، کرج، ایران. | ||
2استاد فیزیولوژی دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، البرز، کرج، ایران. | ||
3استاد تغذیه دام، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، البرز، کرج، ایران. | ||
4دانشیار دامپزشکی، گروه مامایی و بیماریهای تولیدمثلی دام، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران. | ||
چکیده | ||
این مطالعه با هدف ارزیابی اثرات افزودن پسابیوتیک فلورسیس بر فراسنجههای تولیدی گاوهای هلشتاین انجام شد. برای انجام آزمایش تعداد ۲۰ رأس گاو با میانگین شکم زایش ≥2 در قالب طرح کاملاً تصادفی به دو گروه شاهد (بدون پسابیوتیک) و تیمار (دریافت ۵۰۰ گرم پسابیوتیک در روز) تقسیم شدند. آزمایش از 21 روز پیش از زایش (که 7 روز دوره سازگاری بوده) تا ۴۹ روز پس از زایش ادامه یافت. نمونه گیری از شیر و مدفوع در بازههای زمانی مشخص قبل و پس از زایش انجام شد (شیر: روزهای 28،14،3 و 49 پس از زایش و مدفوع روزهای 14 پیش از زایش و 49 پس از زایش). فراسنجههای تولیدی شامل تولید و ترکیب شیر (چربی شیر، پروتئین شیرو غیره) و فراسنجههای سلامت شامل امتیاز وضعیت بدن، وزن بدن، ماده خشک مصرفی، دمای رکتوم، تعداد تنفس، تعداد ضربان قلب و اندازه گیری شاخصهای فیزیکی و جمعیت میکروبی مدفوع (اسکور و باکتری کلی فرم) بود. نتایج نشان داد که افزودن پسابیوتیک موجب بهبود معنیداری در تولید شیر (۰/۰۵> P) 30/42درمقابل 26/85کیلوگرم در روز، بهبود ترکیبات شیر شامل مقدار چربی (0/01 >P )، درصد چربی (0/01 >P )، مقدار پروتئین (0/01 >P )، درصد پروتئین (0/01 >P ) و مقدار لاکتوز (0/01 >P) وکاهش سلولهای سوماتیک شیر (0/01 >P) شد. بهبود در دمای رکتوم تا حدود 0/2 درجه سلسیوس (0/01 >P) و تعداد ضربان قلب تا 5/1 ضربه در دقیقه (0/02≥P) در گروه تیمار مشاهده گردید. سایر صفات ارزیابی شده تفاوت معنیداری را در گروه تیمار نسبت به شاهد نشان ندادند. | ||
کلیدواژهها | ||
پسابیوتیک فلورسیس؛ تولید شیر؛ سلامت؛ فراسنجههای فیزیکی؛ گاو هلشتاین | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 29 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 10 |