
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,877 |
تعداد مقالات | 74,134 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,853,425 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,232,304 |
تأثیر خوراندن عصاره الکلی برگ سبز گردو و برگ چای سبز بر کاهش تولید متان و فراسنجه های تخمیرشکمبه ای میش ها در شرایط برون تنی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404 اصل مقاله (886.37 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.394591.654074 | ||
نویسندگان | ||
مریم صاحبی اعلا1؛ حامد خلیلوندی بهروزیار* 2؛ رسول پیرمحمدی3؛ احسان عناصری4 | ||
1دانش آموخته کتری تغذیه دام ، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران | ||
2دانشیار تغذیه دام، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران | ||
3استاد تغذیه دام ، گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه، ارومیه. ایران | ||
4دانشیار گروه بیماریهای دورنی و کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومبه، ارومیه، ایران | ||
چکیده | ||
این پژوهش با هدف بررسی اثر عصارهی برگ درخت گردو و برگ چای سبز بر فراسنجههای تخمیری شکمبه در شرایط برون تنی انجام شد. این ازمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل: 1) گروه کنترل؛ 2) گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی برگ گردو در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام؛ 3) گروه دریافت کننده عصاره هیدروالکلی برگ چای سبز در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام و 4) گروه دریافت کننده مخلوط مساوی (1:1) از عصارهها در سطح 100 میلی گرم بر کیلوگرم وزن زنده دام بود. عصاره ها در دونوبت قبل از وعده خوراک صبح و خوراک عصر به میش ها خورانده میشد. داده های جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار اماری SAS 1/9 (2003)و رویه GLM انجام گردید. نتایج نشان داد که تیمار شاهد بیشترین تولید گاز و تیمار دریافت کننده مخلوط عصارهها داری کمترین میزان تولید گاز بالقوه (A) بود. فاز تأخیر (l) نیز در گروه دریافت کننده عصاره برگ گردو و گروه دریافت کننده مخلوط عصارهها بیشترین بود. به طور معنی داری نسبت مولی استات کاهش و نسبت مولی پروپیونات افزایش یافت به طوری که میزان پروپیونات در تیمار دریافت کننده مخلوط هر دو عصاره و تیمار دریافت کننده عصاره برگ گردو بیشترین بود (به ترتیب 99/29 و 70/27) و کمترین میزان آن به ترتیب در تیمارهای شاهد (81/24) و برگ چای سبز (68/24) مشاهده گردید (0002/0> P). | ||
کلیدواژهها | ||
اسیدهای چرب فرار؛ انتشار متان؛ تخمیر شکمبه؛ عصاره برگ گردو؛ عصاره چای سبز | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 35 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 14 |