
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,878 |
تعداد مقالات | 74,135 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,876,113 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,235,210 |
اثر سطوح مختلف عصارههای آبی و الکلی میوه کور بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و سامانه ایمنی جوجههای گوشتی | ||
علوم دامی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 04 شهریور 1404 اصل مقاله (874.55 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.392080.654069 | ||
نویسندگان | ||
عبدالواحد اصلاح طلب؛ نظر افضلی؛ سید جواد حسینی واشان* ؛ حسین نعیمی پور یونسی | ||
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، بیرجند. ایران | ||
چکیده | ||
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی و الکلی میوه گیاه کور بر عملکرد رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و سامانه ایمنی جوجههای گوشتی انجام شد برای این منظور، تعداد 450 قطعه جوجه گوشتی سویهی راس 308 در غالب طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار، 5 تکرار و 10پرنده توزیع شدند. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح صفر، 150، 300، 450 و 600 میلیگرم در کیلوگرم عصاره آبی یا عصاره الکلی میوه کور بودند. جوجهها با جیره سه مرحله شامل آغازین، رشد و پایانی تغذیه شدند. در سن 42 روزگی دو جوجه از هر تکرار انتخاب و کشتار شدند و نمونههای خون جهت تعیین میزان غلظت پروتئین کل، اسید اوریک کلسترول و تریگلیسرید تهیه گردید. نتایج نشان داد که خوراک مصرفی و ضریب تبدیل خوراک کل دوره آزمایشی تحت تأثیر سطوح مختلف عصاره قرارگرفت. هر چند در دورههای آغازین و رشد تیمارهای آزمایشی در روزهای 1 تا 10 روزگی اختلاف نشان ندادند ولی در دوره پایانی، عصاره کور باعث کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با شاهد شدند (05/0>P). افزودن عصاره آبی و الکلی میوه گیاه کور باعث کاهش غلظت کلسترول، تریگلیسرید خون جوجههای گوشتی در مقایسه با شاهد گردید افزودن عصاره آبی و الکلی میوه گیاه کور باعث کاهش فعالیت آنزیمهای کبدی جوجههای گوشتی گردید که بیانگر بهبود عملکرد قلب و کبد میباشد. عصاره کور بر وزن نسبی اجزای لاشه شامل وزن نسبی سینه، ران، قلب، کبد، طحال و بورس اثر نداشت ولی باعث کاهش وزن نسبی چربی بطنی گردید. | ||
کلیدواژهها | ||
چربی بطنی؛ کور؛ کلسترول؛ ضریب تبدیل خوراک | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 40 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 15 |