
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,877 |
تعداد مقالات | 74,134 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,853,518 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,232,319 |
تأثیر کاربرد تیوسولفاتهای کلسیم و پتاسیم در مقایسه با کودهای سولفاته بر غلظت عناصر غذایی برگ، میوه و صفات میوهی گردو رقم چندلر | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 14 مرداد 1404 اصل مقاله (918.96 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.395883.2278 | ||
نویسندگان | ||
صغری حیدری1؛ ولی ربیعی* 1؛ اصغر سلیمانی2؛ فهیمه نصر1؛ فاطمه حیدری1 | ||
1گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان ،ایران | ||
2موسسه تحقیقات علوم باغبانی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
گردوی ایرانی (Juglans regia L) یکی از مهمترین محصولات باغی ایران است. افزایش عملکرد و بهبود کیفیت میوه توأم با وزن بالا، هدف اصلی تولیدکنندگان میوه گردو در سراسر جهان میباشد. به منظور ارزیابی تأثیر تیوسولفاتهای کلسیم و تیوسولفات پتاسیم بر افزایش کیفیت میوه گرد.و تحقیقی به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی در باغ تحقیقاتی 6 ساله رقم چندلر کشت بافتی (خود ریشه زا) در کشت و صنعت خرمدره اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل تیوسولفات کلسیم (100 لیتر در هکتار)، تیوسولفات پتاسیم (100 لیتر در هکتار)، تیمار تیوسولفات کلسیم به علاوه تیوسولفات پتاسیم و تغذیه استاندارد باغ به عنوان شاهد ( نیترات پتاسیم کلسیم 50 کیلوگرم در هکتار+ سولفات پتاسیم 50 کیلوگرم در هکتار+ سولوپتاس 150 کیلوگرم درهکتار و کود پتاس بالا 5/7 لیتر در هکتار) بود. نتایج نشان داد تیمار تیوسولفات کلسیم به علاوه تیوسولفات پتاسیم به طور مؤثری باعث بهبود ویژگیهای کمی و کیفی میوه شد به طوری که بیشترین ماده خشک میوه (3/5 %)، وزن تر میوه (26 %) و وزن خشک میوه (6/32 %)، عرض شکمی (2/8 %)، عرض جانبی (4/6 %) و طول میوه (2/11 %) میوه گردو رقم چندلر نسبت به شاهد شد. بیشترین میزان نیتروژن، پتاسیم و فسفر برگ در تیمار تیوسولفات پتاسیم به علاوه تیوسولفات کلسیم مشاهده شد. نتایج کلی نشان داد استفاده از تیمار ترکیبی تیوسولفات پتاسیم و تیوسولفات کلسیم برای افزایش عملکرد و کیفیت میوه گردو رقم چندلر قابل توصیه میباشد. | ||
کلیدواژهها | ||
میوه گردو؛ صفات کیفی؛ ماده خشک؛ عناصر غذایی | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 30 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 14 |