
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,878 |
تعداد مقالات | 74,135 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,881,370 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,242,590 |
اثر آمینو اسیدهای سیستئین و لیزین بر خصوصیات کیفی و عمر انبارمانی میوه انار ارقام تجاری رباب و میخوش | ||
علوم باغبانی ایران | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 10 مرداد 1404 اصل مقاله (1.38 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijhs.2025.389456.2247 | ||
نویسندگان | ||
فاخته فرقانی1؛ مصباح بابالار* 1؛ محمدعلی عسکری سرچشمه1؛ محمد حسین میرجلیلی2 | ||
1گروه علوم باغبانی وفضای سبز، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران | ||
2پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی. دانشگاه شهید بهشتی.تهران . ایران | ||
چکیده | ||
انار (Punica granatum) یک محصول مهم برای مناطق خشک و نیمه گرمسیری است. از مهمترین مشکلات نگهداری این محصول، کاهش کیفیت پس از برداشت انار در زمان انبارمانی و کنترل عوامل مؤثر آن است. در این پژوهش تأثیر کاربرد اسیدهای آمینه سیستئین (صفر، 5، 10 میلیمولار)، لیزین (صفر، 5، 10 میلیمولار)، و ترکیب همزمان سیستئین با لیزین بر خصوصیات کیفی دو رقم انار رباب و میخوش در شرایط انبار 5/0±4 درجه سانتی-گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به مدت 120 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه، میوه های دو رقم انار رباب و میخوش در تیمارهای پس از برداشت اسید آمینه های سیستئین و لیزین به مدت 30 دقیقه غوطه ور گردیدند. بعداز 24 ساعت میوه ها به سردخانه منتقل شدند پس از گذشت 30، 60، 90 و 120 روز انبارمانی، میوهها از انبار خارج و به مدت 3 روز در دمای اتاق نگهداری شده وصفات مورد نظر اندازه گیری و یادداشت شدند. نتایج پژوهش نشان داد با افزایش دوره انبارمانی اسیدهای قابل تیتراسیون، مقدار ویتامین ث و طعم کاهش یافت اما تیمار با ترکیبات این آمینواسیدها توانست باعث کند شدن روند کاهش گردد و PH، نشت یونی پوست و آریل، مواد جامد محلول، درصدکاهش وزن افزایش یافت و تیمار با ترکیبات مختلف این آمینواسیدها توانست باعث کند شدن روند افزایش این صفات گردد. این نتایج نقش موثر لیزین و سیستئین را در حفظ کیفیت میوه در طول نگهداری میوه انار تآیید می کند. | ||
کلیدواژهها | ||
موادجامدمحلول؛ انار؛ آریل؛ نشت یونی؛ اسید قابل تیتراسیون | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 58 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 21 |