
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,878 |
تعداد مقالات | 74,135 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,885,899 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,255,222 |
جداسازی و ارزیابی زیستی باکتریهای تولید کننده اسیدلاکتیک از گرده گل و نان زنبورعسل | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 3، مهر 1404، صفحه 585-596 اصل مقاله (1.38 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.385820.654040 | ||
نویسندگان | ||
مجتبی شریفی نیا1؛ داریوش علیپور* 1؛ حسن علی عربی1؛ ناصر تاج آبادی2 | ||
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران. | ||
2موسسه تحقیقات علوم دامی ایران، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، کرج، ایران | ||
چکیده | ||
هدف از پژوهش حاضر جداسازی باکتری های مولد لاکتات از گرده گل و نان زنبورعسل بود. بدین منظور باکتریها از یک نمونه گرده گل منطقه باروس جهرم و یک نمونه نان زنبور از منطقه کریم آباد تهران با استفاده از محیط کشت MRS جداسازی شد. خصوصیات جدایه ها بر اساس رنگ آمیزی گرم، فعالیت کاتالازی، تخمیر برخی از قندها، منحنی رشد، میزان کاهش pH محیط کشت و تولید گاز بررسی گردید. نتایج تعیین منحنی رشد باکتری های خالص شده تفاوت های چشمگیری در سرعت رشد آنها در محیط کشت یکسان نشان داد که می تواند نشان دهنده قدرت متفاوت آنها در تخمیر گرده گل باشد. باکتری های MB1، MB2، MB4 و MP1 تا حدود 48 ساعت اول سرعت رشد خوبی از خود نشان دادند. در صورتی که باکتری ها MB3 و MP2 در این مدت در فاز تاخیری بوده و به یکباره سرعت رشد باکتری MP2 افزایش پیدا کرده و همراه با MB4 بالاترین نقطه جذب نوری از خود نشان می دهد. حداکثر جذب نوری برای باکتری های MB1، MB3 و MB4 مقادیر 115/1، 602/0 و 939/0 بود که بعد از 115 ساعت اتفاق افتاد در حالی که باکتری MP2 بعد از 65 ساعت به حداکثر جذب نوری خود (314/1) رسید. در مرحله بعدی گرده گل استریل و آسیاب شده با استفاده از بهترین باکتریهای جدا شده در مرحله اول تلقیح شد. پس از انکوباسیون محیط کشت حاوی گرده گل، فعالیت باکتریها در تخمیر گرده گل با توجه به تولید اسیدلاکتیک بررسی گردید. همه باکتری های استخراج شده گرم مثبت و کاتالاز منفی بودند و توانایی تخمیر برخی قندهای ساده را داشتند. باکتری های جدا شده در محیط کشت حاوی گرده گل می توانند عمل تخمیر را انجام داده و اسیدلاکتیک تولید نمایند. توانایی این باکتری ها در سرعت رشد و تولید اسیدلاکتیک متفاوت بود که نشان دهنده قدرت متفاوت آن ها در استفاده از مواد مغذی گرده گل است. باکتری ها از لحاظ تولید گاز تفاوت معنی داری نداشتند. | ||
کلیدواژهها | ||
باکتری های مولد اسیدلاکتیک؛ نان زنبور؛ گرده گل؛ تخمیر | ||
مراجع | ||
RERERENCES Adaškevičiūtė, V., Kaškonienė, V., Barčauskaitė, K., Kaškonas, P., & Maruška, A. (2022). The Impact of Fermentation on Bee Pollen Polyphenolic Compounds Composition. Antioxidants, 11(4), 645. https://doi.org/10.3390/antiox11040645 Carina Audisio, M., Torres, M. J., Sabaté, D. C., Ibarguren, C., & Apella, M. C. (2011). Properties of different lactic acid bacteria isolated from Apis mellifera L. bee-gut. Microbiological Research, 166(1), 1–13. https://doi.org/10.1016/j.micres.2010.01.003 Del Risco R Carlos Alberto. (2004). Polen-Pan de Abejas: Composición, Nutrición, Acción en la Salud Humana y Microbiolog\’\ia. Di Cagno, R., Filannino, P., Cantatore, V., & Gobbetti, M. (2019). Novel solid-state fermentation of bee-collected pollen emulating the natural fermentation process of bee bread. Food Microbiology, 82, 218–230. https://doi.org/10.1016/j.fm.2019.02.007 El-Sohaimy, A. A., Masry, S. H. D., Shehata, M. G., Al-Kahtani, S. N., Abdelwahab, T. E., Abdelmotal, Y. A. T., & Nour, M. E. (2020). Isolation, Identification and Antimicrobial Activity of Unprecedented Lactic Acid Bacterial Isolates from Honeybees. Pakistan Journal of Biological Sciences, 23(4), 467–477. https://doi.org/10.3923/pjbs.2020.467.477 Elzeini, H. M., Ali, A. A., Nasr, N. F., Elenany, Y. E., & Hassan, A. A. M. (2021). Isolation and identification of lactic acid bacteria from the intestinal tracts of honey bees, Apis mellifera L., in Egypt. Journal of Apicultural Research, 60(2), 349–357. https://doi.org/10.1080/00218839.2020.1746019 Endo, A., & Salminen, S. (2013). Honeybees and beehives are rich sources for fructophilic lactic acid bacteria. Systematic and Applied Microbiology, 36(6), 444–448. https://doi.org/10.1016/j.syapm.2013.06.002 Figenschou, D. L., & Marais, J. P. (1991). Spectrophotometric method for the determination of microquantities of lactic acid in biological material. Analytical Biochemistry, 195(2), 308–312. https://doi.org/10.1016/0003-2697(91)90335-Q Filannino, P., Di Cagno, R., Addante, R., Pontonio, E., & Gobbetti, M. (2016). Metabolism of Fructophilic Lactic Acid Bacteria Isolated from the Apis mellifera L. Bee Gut: Phenolic Acids as External Electron Acceptors. Applied and Environmental Microbiology, 82(23), 6899–6911. https://doi.org/10.1128/AEM.02194-16 Frias, B. E. D., Barbosa, C. D., & Lourenço, A. P. (2016). Pollen nutrition in honey bees (Apis mellifera): impact on adult health. Apidologie, 47(1), 15–25. https://doi.org/10.1007/s13592-015-0373-y Gasbarrini, G., Montalto, M., Santoro, L., Curigliano, V., D’Onofrio, F., Gallo, A., Visca, D., & Gasbarrini, A. (2008). Intestine: Organ or Apparatus? Digestive Diseases, 26(2), 92–95. https://doi.org/10.1159/000116765 John P. Harley. (2008). Laboratory exercises in microbiology. In (No Title). McGraw-Hill/Higher Education 7th ed. Keller, I., Fluri, P., & Imdorf, A. (2005). Pollen nutrition and colony development in honey bees - Part II. Bee World, 86(2), 27–34. https://doi.org/10.1080/0005772X.2005.11099650 Lamei, S., Hu, Y. O. O., Olofsson, T. C., Andersson, A. F., Forsgren, E., & Vásquez, A. (2017). Improvement of identification methods for honeybee specific Lactic Acid Bacteria; future approaches. PLOS ONE, 12(3), e0174614. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0174614 Leska, A., Nowak, A., & Motyl, I. (2022). Isolation and Some Basic Characteristics of Lactic Acid Bacteria from Honeybee (Apis mellifera L.) Environment—A Preliminary Study. Agriculture, 12(10), 1562. https://doi.org/10.3390/agriculture12101562 Leska, A., Nowak, A., Szulc, J., Motyl, I., & Czarnecka-Chrebelska, K. H. (2022). Antagonistic Activity of Potentially Probiotic Lactic Acid Bacteria against Honeybee (Apis mellifera L.) Pathogens. Pathogens, 11(11), 1367. https://doi.org/10.3390/pathogens11111367 Linjordet, M. S. (2016). A comparative analysis of lactic acid bacteria isolated from honeybee gut and flowers, with focus on phylogeny and plasmid profiling. Norwegian University of Life Sciences, Ås. Mărgăoan, R., Cornea-Cipcigan, M., Topal, E., & Kösoğlu, M. (2020). Impact of Fermentation Processes on the Bioactive Profile and Health-Promoting Properties of Bee Bread, Mead and Honey Vinegar. Processes, 8(9), 1081. https://doi.org/10.3390/pr8091081 Mathialagan, M., Thangaraj Edward, Y. S. J., David, P. M. M., Senthilkumar, M., Srinivasan, M. R., & Mohankumar, S. (2018). Isolation, Characterization and Identification of Probiotic Lactic Acid Bacteria (LAB) from Honey Bees. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences, 7(04), 894–906. https://doi.org/10.20546/ijcmas.2018.704.096 Nowak, A., Szczuka, D., Górczyńska, A., Motyl, I., & Kręgiel, D. (2021). Characterization of Apis mellifera Gastrointestinal Microbiota and Lactic Acid Bacteria for Honeybee Protection—A Review. Cells, 10(3), 701. https://doi.org/10.3390/cells10030701 Olofsson, T. C., & Vásquez, A. (2008). Detection and Identification of a Novel Lactic Acid Bacterial Flora Within the Honey Stomach of the Honeybee Apis mellifera. Current Microbiology, 57(4), 356–363. https://doi.org/10.1007/s00284-008-9202-0 Pełka, K., Worobo, R. W., Walkusz, J., & Szweda, P. (2021). Bee Pollen and Bee Bread as a Source of Bacteria Producing Antimicrobials. Antibiotics, 10(6), 713. https://doi.org/10.3390/antibiotics10060713 Salazar-González, C., & Díaz-Moreno, C. (2016). The nutritional and bioactive aptitude of bee pollen for a solid-state fermentation process. Journal of Apicultural Research, 55(2), 161–175. https://doi.org/10.1080/00218839.2016.1205824 Shehata, M. G., Masry, S. H. D., Abd El-Aziz, N. M., Ridouane, F. L., Mirza, S. B., & El-Sohaimy, S. A. (2024). Probiotic potential of lactic acid bacteria isolated from honeybees stomach: Functional and technological insights. Annals of Agricultural Sciences, 69(1), 11–18. https://doi.org/10.1016/j.aoas.2024.06.001 Vamanu, A., Vamanu, E., Drugulescu, M., Popa, O., & Câmpeanu, G. (2006). Identification of a lactic bacterium strain used for obtaining a pollen-based probiotic product. Turkish Journal of Biology, 30(2), 75–80. Vásquez, A., & Olofsson, T. C. (2009). The lactic acid bacteria involved in the production of bee pollen and bee bread. Journal of Apicultural Research, 48(3), 189–195. https://doi.org/10.3896/IBRA.1.48.3.07 Vásquez, A., Olofsson, T. C., & Sammataro, D. (2009). A scientific note on the lactic acid bacterial flora in honeybees in the USA – A comparison with bees from Sweden. Apidologie, 40(3), 417–417. https://doi.org/10.1051/apido/2009042 | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 166 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 101 |