
تعداد نشریات | 163 |
تعداد شمارهها | 6,878 |
تعداد مقالات | 74,135 |
تعداد مشاهده مقاله | 137,878,649 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 107,237,377 |
اثرات افزودن مکمل مخمر زنده و غیر زنده ساکرومایسس سرویسیه به شیر بر عملکرد، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجههای خونی، قوام مدفوع و رفتار نشخوار گوسالههای شیرخوار | ||
علوم دامی ایران | ||
دوره 56، شماره 3، مهر 1404، صفحه 545-563 اصل مقاله (1.53 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22059/ijas.2025.385636.654039 | ||
نویسندگان | ||
کوثر قزلسفلی1؛ تقی قورچی* 2؛ عبدالحکیم توغدری1؛ مصطفی حسین آبادی1 | ||
1گروه تغذیه داموطیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران. | ||
2گروه تغذیه دام طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | ||
چکیده | ||
در پژوهش حاضر از 30 رأس گوساله تازه متولد شده با میانگین وزن 98/0 ± 55/42 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 6 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. مخمرها با شیر مخلوط و به گوسالهها خورانده شد. جیرههای آزمایشی به ترتیب 1- جیره شاهد (بدون مخمر)، 2- 5/2 گرم مخمر زنده، 3- 5 گرم مخمر زنده، 4- 5/2 گرم مخمر غیرزنده و 5- جیره حاوی 5 گرم مخمر غیرزنده ساکرومایسس سرویسیه به ازای هر رأس گوساله در روز تغذیه شدند. گوسالهها روزانه دوبار در وعدههای صبح و عصـر بـا شـیر تغذیـه شـدند. هـر 21 روز یکبـار گوسـالههـا وزنکشی و شاخص اسکلتی اندازهگیری شد و رفتار نشخوار و خونگیری در انتهای دوره تعیین شد و امتیاز مدفوع به عنوان شاخص سلامتی روزانه ثبت گردید. بالاترین مقدار وزن بدن، افزایش وزن روزانه و بهبود ضریب تبدیل خوراک در تیمار حاوی 5/2گرم و بیشترین قوام مدفوع در تیمار حاوی 5 گرم مخمر غیرزنده مشاهده شد. در بین تیمارهای آزمایشی از نظر قابلیت هضم مواد مغذی به غیر از ماده خشک، اختلاف معنیداری مشاهده شد. اسـتفاده از مخمر زنده و غیرزنده ساکرومایسس سرویسیه در شیر، در رفتار تغذیهای نشخوار، خوردن، آب خوردن، رفتار نامتعارف در حالت ایستاده و درازکشیده معنیدار بود. مقادیر گلوکز، کلسترول، پروتئین، آلبومین وکراتینین خون با استفاده از سطوح مختلف مخمر زنده و غیر زنده ساکرومایسس سرویسیه تغییر معنیداری یافت. بهطور کلی، مخمر زنده و غیر زنده باعث بهبود ضریب تبدیل و افزایش وزن روزانه در دو سطح استفاده شده نسبت به تیمار شاهد شده است. | ||
کلیدواژهها | ||
ساکرومایسس سرویسیه؛ عملکرد؛ گوساله شیرخوار؛ مخمر زنده و غیر زنده | ||
مراجع | ||
منابعبهشتی، م.، رضا یزدی، ک.، بدیعی، آ. و صادقی، م. (1400). اثر سطوح مختلف مخمر زنده بر سلامت و عملکرد شکمبه گاوهای تغذیهشده با جیرههای حاوی غلظت پایین و بالا کربوهیدراتهای غیر فیبری. تولیدات دامی. (2) 23 :213-221. https://doi.org/10.22059/jap.2021.311093.623562 توغدری، ع.، قورچی، ت.، حسینآبادی، م. و مظلومیرضوانی، م. (1401). اثرات مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر تولید و ترکیبات شیر، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجههای خونی گاوهای شیری. پژوهشهای تولیدات دامی. 38 :88-80. http://dx.doi.org/10.52547/rap.13.38.80 حسینآبادی، م.، قورچی، ت.، و توغدری، ع. (1401) . اثر مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر عملکرد رشد، شاخص سلامتی، گوارشپذیری مواد مغذی، متابولیتهای سرم و رفتار مصرف خوراک گوسالههای شیرخوار سیمنتال تولیدات دامی. 24(1): 35-45. https://doi.org/10.22059/jap.2022.331033.623640 دیدارخواه، م.، و باشتنی، م. (1397). بررسی اثرات استفاده از افزودنی پروبیوتیک و پریبیوتیک در شیر بر شاخصهای عملکردی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای هلشتاین. نشریه پژوهشهای تولیدات دامی، 9(2): 70-78. 10.29252/rap.9.20.70 رستم زاده، پ.، تقی زاده، ا.، حسینخانی، ع. و مقدم، غ. (1394). تأثیر مخمر ساکرومایسس سرویسیه بر قابلیت هضم جیرههای پرواری و فاکتورهای شکمبهای و متابولیتهای خونی گوسفند. نشریه پژوهشهای علوم دامی. (2)25: 187-176.doi: 682-422-807-293 فیروزنیا، ح.، تقی زاده، آ.، علیجانی، ص. و محمدزاده، ح. (1398) . تأثیر افزودنی پروبیوتیک بر عملکرد و فراسنجههای خونی گاوهای شیرده هلشتاین. نشریه پژوهشهای علوم دامی ایران. 11: 26-17. https://doi.org/10.22067/ijasr.v1397i1.64060 کریمی، م.، عبدی بنمار، ح.، سیف دواتی، ج.، سیف زاده، ص. و رمضانی، م. (1399) . اثر مخمر ساکرومایسس سرویسیه و منوگلیسریدهای بوتیرات بر عملکرد رشد، فراسنجههای خونی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای شیرخوار هلشتاین. پژوهشهای تولیدات دامی. 28: 59-66.https://doi.org/10.52547/rap.11.28.59
REFERNSES Agazzi, A., Tirloni, E., Stella, S., Maroccolo, S., Ripamonti, B., Bersani, C., Caputo, J. M., Dellorto, V., Rota, N., & Savoini, G. (2014). Effects of species-specific probiotic addition to milk replacer on calf health and performance during the first month of life. Annals of Animal Science, 14(1): 101-115. doi: 10.2478/aoas-2013-0089 Aldana, C., Cabra, S., Carlos, A., Carvajal, F., & Rodriguez, F. (2009). Effect of probiotic compound in rumen development, diarrhea incidence and weight gain in young Holstein calves. World Academy of Science, Engineering and Technology, pp. 33. Ansari, M., Kargar, S., Eslami, M.A., Falahati, R., Albenzio, M., Caroprese, M., Zamiri, M.J., & Kanani, M. 2022. Potential benefits of early-life supplementation of liquid feed with fennel (Foeniculum vulgare) seeds or oregano (Origanum vulgare) leaves on growth, health, and blood metabolites in Holstein dairy calves. Journal of Dairy Science, 105: 6639-6653. Araujo, R. C., Pires, A. V., Susin, I., Mendes, C. Q., Rodrigues, G. H., Packer, I. U., & Eastridge, M. L. ( 2008). Milk yield, milk composition, eating behavior, and lamb performance of ewes fed diets containing soybean hulls replacing coast cross (Cynodon species) hay. Journal of Animal Science, 86:3511-3521. Bach, A., Iglesias, C., & Devant, M. (2007). Daily rumen pH pattern of loose-housed dairy cattle as affected by feeding pattern and live yeast supplementation. Animal Feed Science and Technology, 136-146. http://dx.doi.org/10.1016/j.anifeedsci.2006.09.011 Beheshti, M., Reza Yazdi, K., Badiei, A., & Sadeghi, M. (2021). The effect of different levels of live yeast on rumen function and health in cows fed diets containing low and high concentrations of non-fiber carbohydrates. Animal Production. (2) 23:213-221. https://doi.org/10.22059/jap.2021.311093.623562 Bischoff, S. C. (2011). 'Gut health': a new objective in medicine. BMC medicine, 9,1-14. Cavini, S. S., Siurana, A., Foskolos, A., Ferret, A. S., & Calsamiglia, S. (2015). Effect of sodium butyrate administered in the concentrate on rumen development and productive performance of lambs in intensive production system during the suckling and the fattening periods. Small Ruminant Research, 123: 212-217. Dann, H. M., Drackley, J. K., Mccoy, G. C., Hutjens, M. F., & Gorrett, J. E. (2000). Effects of yeast cultural sacharamyces cerevisiae on prepartum intake and postpartum intake and milk production of Jersey cows. Journal of Dairy Science, 83: 123-127 Dawson, K. A., Newman, K. E., & Boiling, J. E. (1990). Effects ofmicrobial supplements containing yeast and lactobacilli on roughage-fed ruminal microbial activities. Journal Animal Science, 68:3392–3398. Dehghan-Banadaky, M., Ebrahimi, M., Motameny, R., & Heidari, S. R. (2012). Effects of live yeast supplementation on mid-lactation dairy cow's performances, milk composition, rumen digestion and plasma metabolites during hot season. Journal of Applied Animal Research, 23: 1-6. Desnoyers, M., Reverdin, S. G., Bertin, G., Ponter, C. D., & Sauvant, D. (2009). Meta-analysis of the influence of Saccharomyces cerevisiae supplementation on ruminal parameters and milk production of ruminants. Journal of Dairy Science. 92(4): 1620-32 doi: 10.3168/jds.2008-1414. Didarkhah, M., & Bashtani, M. (2018). Effects of probiotic and peribiotic supplementation in milk on performance and nutrients digestibility in Holstein calves. Research on Animal Production, 9(20): 70-78. doi:10.29252/rap.9.20.70 URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-839-fa.html Ding, J., Zhou, Z. M., Ren, L. P., & Meng, Q. X. (2008). Effect of monensin and live yeast supplementation on growth performance, Nutrient digestibility, carcass characteristics and ruminal fermentation parameters in lambs fed steam-flaked corn-based diets. Asian-Australian. Journal of Animal Science, 21:547-554. http://dx.doi.org/10.5713/ajas.2008.70353 Fadel, A. M. A. (2007). Effects of Supplemental Yeast (Saccharomyces cerveasia) Culture on NDF Digestibility and Rumen Fermentation of Forage Sorghum Hay in Nubian Goats Kids. Journal Agriculture and Biological Science, 3:133-13 FAO. (1995). Food and Agriculture Organization. Production Year Book Firooznia, H., Taghizadeh, A., Alijani, S., & Mohammadzadeh, H. (2018). The effect ofprobiotic supplementation on performance and blood parameters of Holstein dairy cows. Iran Animal Science Research Journal, 11(1): 26-17. https://doi.org/10.22067/ijasr.v1397i1.64060
Fleige, S. W., ßinger, P., Meyer, H. H. D., & Pfaffl, M. W. (2007). Effect of lactulose on growth performance and intestinal morphology of preruminant calves using a milk replacer containing Enterococcus faecium. The Animal Consortium, 1: 367-373. Ghazanfar, S., Anjum1, M. I., Azim, A., & Ahmed, I. (2015). Effects of dietary supplementation of yeast (Saccharomyces cerevisiae) culture on growth performance, blood parameters, nutrient digestibility and fecal flora of dairy heifers. The Journal of Animal and Plant Sciences, 25(1): 2015, Page: 53-59 Haddad, S. G., & Goussous, S. N. (2005). Effect of yeast culture supplementation on nutrient intake, digestibility and growth performance of Awassi lambs. Journal of Animal Feed Science Technology, 118: 343-348. Harris, B., Dorminey, D. E., Smith, W. A., Van horn, H. H., & Wilcox, C. J. (1992). Effects of feather meal at two protein concentrations and yeast culture on production parameters in lactating dairy Cows. Journal of Dairy Science, 75: 3524-3530. http://dx.doi.org/10.3168/jds.S0022-0302(92)78128-4. Holtshausen, L., & Beauchemin, K. A. (2010). Supplementation barley-based dairy cow diets with Saccharomyces cerevisiae. Professional Animal Scientist, 26: 285-289. http://dx.doi.org/10.15232/S1080-7446(15)30595-7 Hossein Abadi, M., Dehghan Banadaki, M., & Zali, A. (2013). Effect of adding probiotic bacteria in milk or initial feed on growth performance, health condition, blood and stomatal parameters of Holstein calves. Animal Production Research, 8: 69-57 (In Persian). Hossein Abadi, M., Ghoorchi, T., & Toghdory, A. (2022). Effect of Saccharomyces cerevisiae on growth performance, nutrient digestibility, serum metabolites and feeding behavior of Simmental dairy calves. Animal Production, 24(1): 35-45. https://doi.org/10.22059/jap.2022.331033.623640 Huber, J. T., Silver, A. G., Campos, O. F., & Mathieu, C. M. (1984). Influence of feeding different amounts of milk on performance, health, and absorption capability of baby calves. Journal of Dairy Science, 67: 2957-2963. https://doi.org/10.3168/JDS.S0022-0302%2884%2981659-8. Hutjens, M. F. (1996). Practical approaches to feeding the high producing dairy cow. Animal Feed Science and Technology, 56:199-206. https://doi.org/10.1016/0377-8401(95)00900-0 Karimi, M., Abdibenemar, H., Seifdavati, J., Seifzadeh, S., Ramezani, M. (2020). Effect of Saccharomyces Cerevisiae Yeast and Butyrate Monoglycerides on Performance, Blood Parameters and Nutrients Digestibility in Holstein Suckling Calves. Animal Products Research, 11(28):59-66. doi:10.52547/rap.11.28.59 URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1030-fa.html Kumar, M. K., & Ramana, D. B. V. (2008). Effect ofsupplementation of yeast culture to calves fed with complete diet. India Vet. J. 85: 667-669. Kung, L., Treacher, R. J., Nauman, G. A., Smagala, A. M., Endres, K. M., & Cohen, M. A. (2000). The effect of treating forages with fibrolytic enzymes on its nutritive value and lactation performance of dairy cows. Journal of Dairy Science, 83: 115–122. Lascano, G. J., Zanton, G. I., Suarez-Mena, M. F., & Heinrichs, A. J. (2009). Effect of limit feeding high and low concentrate diets with Saccharomyces cerevisiae on digestibility and on dairy heifer growth and first-lactation performanc. Journal of Science Direct, 92(10): 5100-5110. Lascano, G. J., Heinrichs, A. J., & Tricarico, J. M. (2012). Substitution of starch by soluble fiber and Saccharomyces cerevisiae dose response nutrient digestion and blood metabolistes for precision-fed dairy heifers. Journal of Dairy Science, 95(6): 3298-3309 Lesmeister, K. E., Heinrichs, A. J., & Gabler, M. T. (2004). Effects of supplemental yeast (Saccharomyces cerevisiae) culture on rumen development, growth characteristics, and blood parameters in neonatal dairy calves. Journal of Dairy Science, 87: 1832-1839. Mehrdad, N. Y., Chashnidel, A., Teimori, A., & Khorvash, M. (2001). Effects of two kinds of probiotics on performance, blood and ruminal parameters in Holstein male calves. Journal of Ruminant Research, 5: 23-44. Mohammadi, G. R., Mohri, M., & Ahmadi, A. (2010). Effect of probiotic (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1079) on blood parameters, growth and health of neonatal Holstein calves. Journal of Animal Science Research, 2: 19-32 (In Persian). Moore, J. (2004). The Use of Probiotics in the Calf: an overview. Cattle Practice, 12: 125-128. Payandeh, S., & Kafilzadeh, F. (2007). The effect of yeast (Saccharomyces cerevisiae) on nutrient intake, digestiability and finishing performance of lambs fed a diet based on dried molasses sugar beet- pulp. International Journal of Biological Sciences, 10: 4426-4431. Plata, F. P., Mendoza, G. D., Blrcena-Gama, J. R., & Gonzalez, S. (1994). Effect of a yeast culture (Saccharomyces cerevisia) on neutral detergent fiber digestion in steers fed oat straw based diets. Animal Feed Science and Technology, 4: 203-210. Rostamzadeh, P., Taghizadeh, A., HosseinKhani, A., & Moghaddam, Gh. (2015). Effects of saccharomyces cerevisiae yeast on digestibility of finishing diets, ruminal and blood metabolites in sheep. Journal of Animal Research, 25(2): 175-188. doi: 293-422-807-682 Shelly, B. (2002). The effect of feeding corn silage that was exposed to air for five day or without yeast cell wall on production parameters in early lactation Holstein cows. M. V. Sc. Thesis. Fac. North Carolina State. Univ. Department of Animal Science, Nutrition Program. Smith Thomas, H. (2015). Factors that affect breeding ability in bulls. Hereford World, 19: 1-2 Soni, K. S., Ghosh, M., Sengar, S. S., Bhat, P. R., & Chaudhary, L. C. (2021). Effect of Saccharomyces cerevisiae on growth performance and immune response in dairy calves. Livestock Research, 58(1), 43-51. Swartz, L., Muller, L.D., Rogers, G.W., and Vorga, G.A. 1994. Effect of yeast cultures on performance of lactating dairy cows: a field study. Journal of Dairy Science, 77: 3073-3080 Titi, H.H., Dmour, R. O., & Abdullah, A. Y. (2008). Growth performance and carcass characteristics of Awassi lambs and shami goat kids fed yeast culture in their finishing diet. Animal Feed Science and Technology, 142:33-43. Tripathi, M. K., & Karim, S. A. (2010). Effect ofindividual and mixed live yeast culture feedingon growth performance, nutrient utilization andmicrobial crude protein synthesis in lambs. Animal Feed Science and Technology, 155(2): 163-171. Toghdory, A., Ghoorchi, T., Hossein Abadi, M., & Mazloomi Rezvani, M. (2022). Effects of Saccharomyces Cerevisiae on milk production and composition, nutrient digestibility and blood parameters in Dairy Cows. Research on Animmal Production. 13(38), 80-88. doi:10.52547/rap.13.38.80URL: http://rap.sanru.ac.ir/article-1-1296-fa.html Van Keulen J. B. & Young A. (1977). Evaluation of acid-insoluble ash as a natural marker in ruminant digestibility studies. Journal of Dairy Science. 44: 282-287 Yalcin, S., Can, P., Gurdal, A.O., Bagci, C. & Eltan, O. (2011). The nutritive value of live yeast culture (Saccharomyces cerevisae) and its effect on milk yield, milk composition and some blood parameters of dairy cows. Asian-Australian Journal of Animal Science, 24: 1377-1385. http://dx.doi.org/10.5713/ajas.2011.11060 Xiao, J. X., Alugongo, G. M., Chung, R., Dong, S. Z., Li SL., Yoon, I., Wu, Z. H., & Cao, Z. J. (2016). Effects of Saccharomyces cerevisiae fermentation products on dairy calves: Ruminal fermentation, gastrointestinal morphology, and microbial community. Journal of Dairy Science, 99: 5401-5412. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 154 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 88 |